Een boot van de KNRM trekt veel bekijks.
Een boot van de KNRM trekt veel bekijks. Foto's: Carin van den Berg
foto's

Minder bezoekers Havenfestival door weer

Cultureel

HUIZEN - Het Havenfestival en E-motionfestival hadden vandaag te kampen met weergoden die het evenement niet gunstig gezind waren. Daardoor vielen de bezoekersaantallen lager uit dan voorgaande jaren.

Marktmeester Frits Groenewoud klaagt echter niet. Alle standhouders hebben hun best gedaan. "En als je vanaf de Kalkovens door de straat keek met kramen, waren daar de hele dag bezoekers aanwezig. Er is geen stil moment geweest."

Overdekt
Bij de botterwerf had men gerekend op slecht weer en was een deel overdekt met een tentzeil. Daar kon gezellig wat gedronken worden en geluisterd naar een van de shantykoren die daar optraden.

Binnen in de werf zelf was ruimte voor kinderen om te knutselen en van de tafels met materiaal werd veel gebruik gemaakt.

Elektrisch vervoer
Rob Bource, organisator van het E-motion festival waar alles draaide om elektrisch vervoer en duurzaamheid, vond het jammer dat het weer niet zo goed was. Hij heeft heel wat uren in het festival gestopt.

"Wel zijn de mensen die gekomen zijn enthousiast. Die kwamen gericht kijken naar wat er allemaal op dit gebied te bekijken was. Van Tesla tot Fiat en van fiets tot motor. Tegenwoordig kan er meer."

Er waren veel verschillende boten te zien.

De helikoptervluchten waren in trek.

Botters vastgelegd in kunst.

Shantykoren traden op verschillende plekken op.

Een sleepboot van de Marine.

Kinderen knutselen binnen bij de botterwerf.

Uit de krant