Verbeek en Reeuwijk bij de aftrap van het Gooise Ondernemers Festival.
Verbeek en Reeuwijk bij de aftrap van het Gooise Ondernemers Festival. Foto: Tom Steen/Andshootfoto

‘OpMaat Academy prachtig initiatief voor ondernemers’

Bedrijven

Huizen - Wethouder Marlous Verbeek gaf tijdens het eerste Goois Ondernemers Festival het startsein voor de OpMaat Academy in Huizen. De Huizense bewindsvrouwe met onder meer economische zaken in de portefeuille sprak van een belangrijk initiatief voor (beginnende) ondernemers, niet alleen in Huizen maar ook in de omliggende gemeenten.

Zij overhandigde initiatiefnemer Rob Reeuwijk een boek over Huizens dialect en refereerde aan de historie van het Gooise dorp. "Vroeger bestond Huizen bijna louter uit ondernemers, waarvan verreweg de meeste werkzaam in de visserij", aldus de wethouder. "Na de bouw van de Afsluitdijk werden het onder andere aannemers, kaasmakers en middenstanders. Ondernemen zit de Huizer in het bloed. De OpMaat Academy past in dat beeld en is belangrijk voor ondernemers in Huizen. Het is een prachtig initiatief."

Reeuwijk startte twee jaar geleden met OpMaat Vergaderen. Op de Huizermaatweg 31 beschikt hij over vier in grootte variërende ruimtes. Die kan hij nu ook faciliteren voor cursussen, workshops, trainingen en coaching. Deze ontwikkelingstrajecten zijn speciaal gericht op zelfstandigen.

Tijdens het Goois Ondernemers Festival konden (startende) ondernemers via power workshops en een persoonlijke ondernemerstest kennis maken met de mogelijkheden binnen het nieuwe opleidingsinstituut. Verschillende thema's, waaronder 'Krachtig ondernemerschap', 'De ondernemersspiegel', 'Ondernemen vanuit eigen kwaliteiten en competenties' en 'Grip op je financiën' kwamen aan bod.

Verder konden de belangstellenden voor advies terecht bij specialisten op het gebied van verzekeringen, juridische zaken, financiering en logo's en huisstijlen.
Pernille Florentz, een van de deelneemsters, reageerde enthousiast op de kennismaking: "Ik heb acht informatieve teaser-workshops, gegeven door acht gepassioneerde trainers en coaches, gevolgd. Verder heb ik veel inzichten en tips gekregen over hoe je als ondernemer succesvol verdere stappen kunt maken. Ik heb een fantastische dag gehad."

Uit de krant