Afbeelding

Hoe klimaatbestendig is het Gooi?

Natuur & Milieu

REGIO - Hoe kwetsbaar de regio is als het gaat om wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte? Dat gaan het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en vijftien regiogemeenten, waaronder de Gooise gemeenten, onderzoeken in de zogenaamde 'stresstest klimaatadaptatie'.

De 'stresstest' laat zien waar het in de regio nog niet voldoende klimaatbestendig is. De resultaten worden gepresenteerd in een digitale klimaatatlas. Die digitale atlas is eind 2017 beschikbaar via een website.

Het bedrijf Nelen & Schuurmans B.V. voert de stresstest uit en levert de digitale klimaatatlas aan. De resultaten laten zien hoe verschillende gebieden in de regio ervoor staan. Zo kunnen de gemeenten en het waterschap bepalen waar ze aan de slag gaan.

Ook inwoners kunnen zien of hun perceel, woning of straat klimaatbestendig is. Waar nodig kunnen zij ook maatregelen nemen. De website is eind 2017 beschikbaar.

De gemeenten moeten in 2019 over een stresstest beschikken. Dit komt voort uit het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie dat afgelopen Prinsjesdag is gepresenteerd.

Uit de krant