Afbeelding
Foto: Bob Awick
update

Twee mannen breken in aan Groen van Prinstererlaan

Politie

HUIZEN - Twee mannen hebben vanmorgen vroeg een inbraak gepleegd aan de Groen van Prinstererlaan. Dat meldt de politie. De mannen worden nog gezocht. 

De mannen, gekleed met bivakmutsen, konden de woning vanmorgen vroeg openbreken. Na hun daad sloegen ze op de fiets op de vlucht. Ze vluchtten in de richting van Rebel. 

De mannen worden nog door de politie gezocht. Het gaat om twee mannen van ongeveer 1.80 meter lang. Ze waren tussen de 20 en 30 jaar oud. Rond de bewuste woning wordt door de politie nog sporenonderzoek gedaan.

Update
De politie heeft vandaag, vrijdag, bekend gemaakt dat er bij de inbraak geweld is gebruikt tegen twee vrouwelijke bewoners en dat zij nog op zoek is naar getuigen.

Gisteren, donderdag 19 oktober, werd de hoofdbewoonster omstreeks 07.15 uur in haar slaapkamer wakker gemaakt door de twee mannen.

Badkamer
Vervolgens werd een vriendin van haar in een andere slaapkamer gewekt, waarna beide vrouwen moesten plaatsnemen in de badkamer.

De twee verdachten doorzochten daarna de woning op waardevolle spullen. Volgens de vrouwen werden onder andere sieraden meegenomen.

Doctor Kuyperlaan
Een getuige zag de mannen omstreeks 07.30 uur wegfietsen in de richting van de Doctor Kuyperlaan. Beiden fietsten weg op een zwarte fiets.

De politie wil graag weten waar de twee inbrekers vervolgens naar toe zijn gefietst.

Signalement
Zowel de slachtoffers als een getuige hadden de twee inbrekers gezien. Zij gaven het volgende signalement van de twee mannen:
- Tussen de 20 jaar en 30 jaar oud;
- Ongeveer 1.80 m lang;
- In het zwart gekleed;
- Droegen een bivakmuts en handschoenen;
- Spraken Nederlands met een buitenlands accent;
- Beide mannen hadden een koevoet bij zich.

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze zaak contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Uit de krant