Afbeelding
Foto: Bob Awick

Jonge wereldverbeteraar uit Huizen voert actie in Brussel

Mensen

Huizen - Vooraf vond ze het spannend en was ze ook best zenuwachtig, achteraf kijkt de 19-jarige Julia Smit op vier 'supergave' dagen in Brussel. De activiste uit Huizen was daar samen met 220 jeugdambassadeurs van ONE uit verschillende landen en sprak daar met leden van het Europese Parlement.

ONE is een internationale organisatie die aandacht vraagt om extreme armoede en ziektes die te voorkomen zijn uit de wereld te helpen. Het doel van het bezoek aan Brussel? Leden van het Europese Parlement vragen om in de begroting van de EU het budget voor ontwikkelingssamenwerking voor 2018 te verhogen. Ook werd er dinsdag - de Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede - een petitie met 50.000 handtekeningen overhandigd aan Europese politici en beleidsmakers in Brussel.

"Regeren is vooruitzien", aldus Smit. "Iedereen die vooruitziet, zal tot de conclusie komen dat nu investeren in ontwikkelingssamenwerking belangrijk is voor de toekomst. Hoewel rechtvaardigheid voor mij de voornaamste drijfveer is, zijn ook economische en nationalistische belangen gemoeid bij het tegengaan van extreme armoede. Zelfs extreem-rechtsdenkenden zouden blij zijn als de explosief groeiende bevolking van Afrika geen reden heeft om heil te zoeken in Europa."
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant