Het gebied waarover werd gesproken, maar dan honderd jaar geleden.
Het gebied waarover werd gesproken, maar dan honderd jaar geleden. Foto: Boeren, Vissers, Bouwers

Huizen moet nu 'moed en durf' tonen in zaak Havenstraat

Buurt / wijk

HUIZEN - Het is nu of nooit voor alle betrokkenen bij de plannen met de Havenstraat. Dat werd wel duidelijk tijdens het zogenaamde raadspodium dat onlangs werd gehouden.

De grote vraag is alleen nog hoe het terrein van BN International en de Krachtcentrale moeten worden ingevuld. En wie trekt de portemonnee?

Cultuur en commercie
Er moet ruimte komen voor cultuur, vindt men. Echter, gaf de projectontwikkelaar aan, ook een commerciële invulling is absolute noodzaak.

Tijdens het zogenaamde raadspodium over de toekomst van de Havenstraat spraken de verschillende sprekers voor een volle zaal. Daarmee werd nog maar eens duidelijk dat het onderwerp leeft bij politiek én burgers.

Verbinding
Het deel dat werd besproken is de ruim vijftienduizend vierkante meter grote strook tussen de Krachtcentrale en de Rokerijweg. De gemeente wil van deze belangrijke en toch ook historische weg een verbinding maken tussen haven en dorp.

Als er straks misschien wel honderden toeristen met meterslange cruiseschepen in de haven aankomen, moet er wel iets te zien zijn. Het is niet bepaald de bedoeling dat deze toeristen bij het zien van Huizen direct weer huiswaarts willen keren.

Bruisen
Bovendien is het dé kans om verschillende cultuurorganisaties onder een dak te huisvesten en met dit gebied Huizen te zien 'bruisen'. Probleem alleen is hoe een en ander gefinancierd wordt.

Een deel van het terrein ligt momenteel braak, maar op een ander deel staan nog enkele gebouwen van BN International.  Als eigenaar van deze grond mag CEO Roland Keim van BNI als eerste het woord voeren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant