Rivolino tijdens een optreden met de band Remory.
Rivolino tijdens een optreden met de band Remory.

Rivolino doet mee aan World Song Festival for the Blind

Mensen

HUIZEN Rivolino Wijngaarde (32) is blind en heeft een verstandelijke beperking. Hij zingt graag. Met zijn band Remory maakte hij al eens een cd: 'First'.

De band is net gestopt, maar Rivolino is geselecteerd om naar het 3e World Song Festival for the Blind in Krakow te gaan. "Ik vind het best wel spannend, een beetje boel om eerlijk te zijn."

Reis
Hij legt uit dat hij niet bang is om op het podium te staan, maar meer voor de reis. Het is de eerste keer zonder zijn ouders. Wel gaan er twee begeleiders mee van Koninklijke Visio, Het Elizabeth Kalishuis, een instelling voor volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking aan de Bovenweg.

Hier brengt Rivolino onder andere zijn tijd door met zingen en het presenteren van een radioprogramma voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast komt hij natuurlijk in een omgeving die hem onbekend is. "Dat is best vermoeiend", zegt begeleider en muziekdocent Sylvia van Zanden.

Harmony
Voor het songfestival is een speciaal nummer geschreven: 'Harmony'. "Dat moet, want je mag niet met een bestaand nummer optreden", legt Sylvia uit. Het nummer is geschreven door de vorige begeleider, Ruud Eveleens, samen met de band Remory, waar Rivolino zanger van is.

"Dat maken zij uit hun hoofd en onthouden zij ook zo, dus ik heb het opgenomen nummer omgezet in bladmuziek." Ze laat een stukje horen van het nummer 'Harmony', een nummer dat gaat over het in harmonie leven met elkaar. Een typisch songfestivalonderwerp.

Vlogster
De vlogster van Visio heeft opnames gemaakt toen Rivolino het nummer speelde voor de mensen van Visio. "Hij moest zelfs twee optredens doen, want niet iedereen paste in de zaal", vertelt Sylvia.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant