Buurtsportcoaches Froukje van  Hoff en Rubin Vos van Oostermeent Sportief zijn ook aanwezig tijdens de avond voor senioren.
Buurtsportcoaches Froukje van Hoff en Rubin Vos van Oostermeent Sportief zijn ook aanwezig tijdens de avond voor senioren. Foto: Bob Awick

Informatieavond 'Senioren in beweging' in De Draaikom

Mensen

HUIZEN Oostermeent Sportief organiseert maandagavond 27 november een informatieavond 'Senioren in beweging'. Senioren zijn vanaf 19.30 uur welkom in het Huis van de Buurt aan de Draaikom 2.

Tijdens de avond komen interessante zaken aan bod zoals valpreventie, gezondheid en bewegen. Verschillende deskundigen komen aan het woord.

Ervaringdeskundige
Ervaringsdeskundige Ria van Eijck neemt bezoekers mee in een persoonlijk en inspirerend verhaal over hoe sporten een positieve invloed kan hebben op iemands leven.

Valpreventiedeskundige Marjolein Kuijt van Valpreventie het Gooi: "Senioren willen, en soms moeten, steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Belangrijk hierbij is dat ze zo lang mogelijk onafhankelijk blijven en zelf alles kunnen blijven doen."

Risicofactoren
"Helaas kan het gebeuren dat dit niet of in mindere mate mogelijk is door bijvoorbeeld ziekte, dementie of na een valincident. Tijdens een interactieve lezing met vragen, ervaringen en adviezen, probeer ik hen bewust te maken van de risicofactoren en te vertellen wat zij zelf kunnen doen om vallen te voorkomen."

Olga van den Berk is manager paramedische zorg in Tergooi en van huis uit fysiotherapeut. Zij vertelt over de gezonde voordelen van bewegen, de nieuwe 'beweegnorm' en deelt de laatste inzichten op dit gebied.

Bewegingsapparaat
Reinder Wolvius is orthopeed in Tergooi en vertelt over het bewegingsapparaat, hoe verschillende aandoeningen dat kunnen beïnvloeden en hoe mensen goed voor hun bewegingsapparaat kunnen zorgen.

De informatieavond staat niet op zichzelf. Oostermeent Sportief van de gemeente Huizen/Sportief Huizen en Tijd voor Meedoen organiseren wekelijks meerdere activiteiten speciaal voor senioren in Wijkcentrum De Draaikom en in de Rustmaat.

Meer informatie: www.oostermeentsportief.outvit.nl of op Facebook.com/Oostermeentsportief.

Uit de krant