Twee van de nieuwe bewoners van Sherpa.
Twee van de nieuwe bewoners van Sherpa. Foto: Bob Awick

Woningen voormalig Wijngaardschool af

Buurt / wijk

HUIZEN - De woningen in de voormalige Wijngaardschool aan de Jacob van Campenstraat zijn gisterenmiddag feestelijk opgeleverd in aanwezigheid van wethouder Marianne Verhage.

De Alliantie heeft de voormalige school getransformeerd in 27 nieuwe woningen en vandaag ontvingen 8 cliënten van Sherpa de sleutels van hun studio. De bewoners van de 5 eengezinswoningen en 13 beneden- en bovenwoningen volgen de komende weken.

Geweldige klus
"Hooyschuur Architecten uit Wormerveer en aannemer Coen Hagedoorn uit Huizen hebben deze geweldige klus in minder dan een jaar geklaard", aldus De Alliantie.

"Het oorspronkelijke gebouw is bijna geheel gehandhaafd en blijft daardoor voor de wijk van beeldbepalende en cultuurhistorische waarde."

Duurzaam verbeterd
Daarnaast zijn tegelijkertijd in de wijk 135 woningen duurzaam verbeterd. In het verduurzamings- en verbeterproject zijn door aannemer Rutges Vernieuwt uit De Meern woningen rondom de Berlagestraat en de Lieven de Keystraat aangepakt.

Ze zijn nu voorzien van isolerende HR++ beglazing, gevelisolatie, dakisolatie, nieuwe dakpannen en mechanische ventilatie aangebracht. Daarnaast hebben alle bewoners de keuze gekregen voor zonnepanelen.

Energielabel B
De woningen krijgen met deze 
ingrepen een gemiddeld energielabel B met meer comfort, woonkwaliteit en energiebesparing.

Uit de krant