Rika Harmsen is een van de leden van de werkgroep die de kerstinloop organiseert.
Rika Harmsen is een van de leden van de werkgroep die de kerstinloop organiseert. Foto: Bob Awick

Rika Harmsen helpt al jaren mee aan kerstinloop

Mensen

HUIZEN Rika Harmsen is al vanaf 2001 betrokken bij de Interkerkelijke Werkgroep Kerstinloop. "Ik ben er ingerold omdat ik toen coördinator van het inloophuis in de kerk was", vertelt ze. "Maar al vanaf 1995 wordt er iets dergelijks georganiseerd."

De kerstinloop is op tweede kerstdag vanaf 14.30 uur in 't Visnet aan de De Ruyterstraat 7. Mensen moeten zich van tevoren wel aanmelden, want dan weet de werkgroep op hoeveel mensen er gerekend kan worden.

Honderd
"Meestal zijn het er zo'n tachtig. Dit jaar verwacht ik er eigenlijk wel honderd. Het is een extra lang weekeinde met vier dagen", zegt ze. "Ik hoop niet dat ik mensen moet teleurstellen, want meer dan honderd mensen kunnen er niet in de zaal."

Standaard staat er in de oproep voor de kerstinloop dat mensen die een bijdrage willen leveren, bijvoorbeeld met een voordracht, zang of muziek, dit bij hun aanmelding bij Rika kunnen melden. "Vroeger waren er nog weleens mensen die een gedicht wilden voordragen of een lied zingen, maar de laatste jaren niet meer. De meeste mensen durven dat toch niet."

Bingo
Wel is er een heel programma. "Niet dat de gasten dat weten, want het is allemaal ongedwongen. Wij houden achter de schermen echter wel de tijd in de gaten. Elk jaar is er in ieder geval tussen het hoofdgerecht en het toetje een bingo."

"Een van de vrijwilligers heeft een verhaal voor elk getal. Heel bijzonder en altijd heel geslaagd. De kerststukjes op de tafels worden dan verloot en soms zijn er ook wat cadeautjes."

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 18 december bij Rika Harmsen, 035-526 70 06, of fam.harmsen@versatel.nl. Hier kunnen vrijwilligers en sponsors zich ook melden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant