Januari 2017: de eerste nieuwjaarsduik vindt plaats in Huizen.
Januari 2017: de eerste nieuwjaarsduik vindt plaats in Huizen. Foto: Bob Awick
Foto's

Het jaar 2017 in twaalf foto's uit onze krant

Algemeen

HUIZEN Het is de week van de jaaroverzichten. Wij pakten onze kranten van dit jaar er nog eens bij en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Huizen.

Een terugblik op een veelbewogen lokaal nieuwsjaar met als motto: gelukkig hebben we de foto's nog.

Januari
De eerste nieuwjaarsduik vindt plaats in Huizen. Met meer dan vierhonderd deelnemers is het evenement meteen een succes en de kade staat vol met belangstellenden.

Februari
De gemeente Huizen is druk bezig om het dorp klimaatbestendig te maken. Het riool bij de Botterstraat en Driftweg gaat bijvoorbeeld op de schop. Een bus mist het bordje van de wegwerkzaamheden en rijdt zichzelf klem.

Maart
De Parel krijgt landelijke bekendheid door hun verkiezingsproject. De leerlingen maken zelf partijen en debatteren onder leiding van raadslid Rutger Rebel.

April
Na twintig jaar dromen mogen Peter Kos en Pieter Hogenbirk eindelijk een handtekening zetten onder het aankoopcontract en de ontwikkelovereenkomst van De Krachtcentrale.

Mei
Dames 1 van de Huizer Hockey Club promoveert naar de Hoofdklasse. Het team wist Nijmegen twee keer te verslaan. Met dit bijzondere resultaat schrijft Dames 1 clubgeschiedenis binnen de Huizer Hockey Club.

Juni
Bij veel organisaties en verenigingen werken vrijwilligers. Vaak zijn deze niet zichtbaar. Daarom komt de Vrijwilligerscentrale met een opvallende sticker als waardering voor deze vrijwilligers.

Juli
Ruim twintig zakken vuil halen de twintig vrijwilligers op tijdens de eerste opruimactie van Huizen Schoon rond de haven.

Augustus
De Volkstuinder Vereniging wordt getroffen door een felle brand. Een loods met diverse materialen daarin brandt uit. Direct start er een inzamelingsactie en veel bedrijven zetten zich ook in voor de club.

September
De maand van de Huizerdag, het Huizer Havenfestival en de Sportweek. Aan de laatste doen de sportverenigingen in Huizen mee en het thema is 'Meedoen is Winnen'.

Oktober
De energieneutrale nieuwbouw van Kinderboerderij Warende wordt feestelijk gevierd op dierendag met een fair met kraampjes, springkussen, kettingzaagkunst en de dieren.

November
Per 1 november is burgemeester Fons Hertog met pensioen en is waarnemend burgemeester geworden. Hij krijgt een portret voor in de eregalerij.

December
De aanlegsteiger voor riviercruiseschepen wordt feestelijk geopend op de MS Emily Brontë, het eerste riviercruiseschip dat aanlegt in Huizen.

Uit de krant