Afbeelding
Foto: Bob Awick

Bijna 700 vuurwerkklachten in Huizen

Buurt / wijk

HUIZEN - Het vuurwerkmeldpunt Huizen heeft nu opnieuw minder klachten van vuurwerkoverlast ontvangen dan het jaar ervoor. Stopte de teller in 2015 op 971 meldingen en in 2016 op 735. Dit jaar kwamen er 'slechts' 682 klachten binnen. 'Topdag' qua hoeveelheid klachten was 30 december.

De wijk Huizermaat staat met stip bovenaan, gevolgd door het Oude Dorp en Bovenmaten. Huizermaat is alleen al goed voor 255 meldingen, vervolgens door Oude Dorp en Bovenmaten met allebei een score van 103. "Net als in voorgaande jaren zijn 'harde knallen' de grootste bron van ergernis", meldt initiatiefnemer Ruben Woudsma, tevens raadslid van het CDA in Huizen. "Diverse melders geven ook de suggestie om knalvuurwerk te verbieden."

Belangrijkste oorzaak van het dalende aantal meldingen is volgens Woudsma het toenemende aantal maatregelen van de gemeente tegen vuurwerkoverlast. Hij gaat er vanuit dat er het komende jaar een verandering komt rondom vuurwerk: "Ik ben benieuwd met welke 'stevige maatregelen' minister Grapperhaus gaat komen, zoals hij heeft aangekondigd na de publicatie van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid".

Op basis van het aantal meldingen komt de politicus in overleg met de CDA-fractie later deze maand met een lijst van aanbevelingen, die hij overhandigt aan burgemeester Fons Hertog.

Uit de krant