Afbeelding
Foto: SV Huizen

SV Huizen-speler Lucas Pelgrum (21) maakt overstap naar vv Nunspeet

Sport

HUIZEN - De 21-jarige Lucas Pelgrum uit Zeewolde speelt komend seizoen bij vv Nunspeet. De middenvelder van SV Huizen heeft vandaag zijn contract getekend.

Pelgrum debuteerde afgelopen zomer bij SV Huizen, waar hij overigens ook al in de F-jes en E-tjes speelde. In de tweede helft van het seizoen 2016/2017 kwam Pelgrum - toen ook eerste elftal-speler - in het vizier van de technische commissie (TC) van de Huizer vereniging. De TC-leden bleken gecharmeerd van zijn spel en zelf gaf hij destijds aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Als nieuwkomer speelde Pelgrum bij SV Huizen een goede voorbereiding en kreeg hij aanvankelijk zelfs een basisplek binnen het elftal. Na een flinke griep raakte hij zijn basisplek echter kwijt en sindsdien probeert hij zich terug te knokken. De laatste tijd geeft trainer Erik Assink zijn voorkeur aan een medespeler. Dit, en het feit dat drie keer per week trainen de jonge zelfstandige ondernemer ("ik werk in de bouw en sta om half zes op") opbrak, heeft mede zijn keuze voor zijn vertrek bepaald. Een moeilijke beslissing? "Zeker, want ik heb het enorm naar mijn zin bij Huizen. Ik kan het goed vinden met de jongens, de trainer en de begeleiders. Ik vind het echt een eer om onder Erik Assink te mogen trainen en te spelen en vind SV Huizen een prachtige club", zegt Lucas Pelgrum.

SV Huizen wilde overigens Pelgrum niet kwijt, de TC bood hem een nieuw contract aan, maar Pelgrum zelf denkt bij vv Nunspeet meer aan voetballen toe te komen. VV Nunspeet speelt eerste klasse. Huizen nu nog hoofdklasse, maar staat op een laatste plek in het klassement.

Uit de krant