Sportwethouder Marianne Verhage, in de blauwe bodywarmer, wil meer gaan bewegen tijdens de actie.
Sportwethouder Marianne Verhage, in de blauwe bodywarmer, wil meer gaan bewegen tijdens de actie. Foto: Carin van den Berg

Wethouders Bakker en Verhage gaan '30 dagen gezonder'

Zorg

HUIZEN - Wethouders Janny Bakker en Marianne Verhage doen mee aan de actie '30 dagen gezonder'. Bakker wil minder snoepen en Verhage gaat een kwartier wandelen en geen alcohol drinken.

Met de actie '30 dagen gezonder' daagt GGD Gooi en Vechtstreek inwoners uit om in maart gewoontegedrag te doorbreken of de experimenteren met gezonder gedrag. 

Gemotiveerd
Beide wethouders hebben er bewust voor gekozen om mee te doen. Wethouder Marianne Verhage: "Ik ben zeer gemotiveerd omdat ik bewegen belangrijk vind. De afgelopen tijd heb ik me hard gemaakt voor een nog actiever en gezonder Huizen."

"Met de inzet van buurtsportcoaches krijgen sport, bewegen en een gezonde leefstijl een flinke impuls. Ik wil laten zien dat meer bewegen niet zo ingewikkeld hoeft te zijn", gaat ze verder.

Bewustwording
Wethouder Janny Bakker: "Ik wil af van de gewoonte om zonder na te denken met mijn hand in de snoeppot te gaan. Gezond leven is vooral een kwestie van bewustwording."

Uit de krant