Botters spelen een grote rol op de Huizer Havendag, maar er is nog veel meer te beleven.
Botters spelen een grote rol op de Huizer Havendag, maar er is nog veel meer te beleven. Foto: Bob Awick

Huizer Havendag vervangt Havenfestival

Cultureel

HUIZEN - De activiteiten van de Botterdag en de Huizer Dag van de Watersport worden samengevoegd tot de Huizer Havendag op 16 juni.

Hiervoor slaan 15 aan watersport gerelateerde organisaties de handen ineen. Het Havenfestival is hiermee verleden tijd en wordt een Huizer Havendag.

Watersportgerateerd
De Huizer Havendag heeft als doelstelling de inwoners van Huizen en omgeving kennis te laten maken met de Huizer haven en alle watersportgerelateerde activiteiten.

De organisatie van het evenement rust nu niet allen op de schouders van de Stichting Huizer Botters, maar op alle deelnemers.

Enthousiasme
De voorlopige plannen zijn aan de gemeente gepresenteerd en werden met veel enthousiasme ontvangen. Door het brede draagvlak kan een zeer breed maritiem aanbod gepresenteerd worden.

Naast de meer dan 20 botters zal er onder meer 's avonds een havenconcert op een ponton in de Oude Haven plaatsvinden. Daarnaast zullen de vele verenigingen verspreid over de braderie bezoekers tonen wat zij te bieden hebben aan sportieve en recreatieve activiteiten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant