De nieuwe waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn blijft in Huizen tot het herindelingsproces is afgerond. 'Mijn vak is waarnemer.'
De nieuwe waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn blijft in Huizen tot het herindelingsproces is afgerond. 'Mijn vak is waarnemer.' Foto: Bob Awick

Wie is de nieuwe man aan het roer van Huizen?

Politiek

HUIZEN - Sicko Heldoorn is met ingang van 12 maart benoemd tot waarnemend burgemeester van Huizen. Hij volgt hiermee de vorige waarnemend burgemeester Fons Hertog op, die op 16 februari aftrad in verband met grensoverschrijdend gedrag.

Wie is de nieuwe man aan het roer van Huizen en in hoeverre voldoet hij aan het profiel dat de gemeenteraad van tevoren had opgesteld? Een kennismakingsinterview met de nieuwe burgervader van de gemeente.

Accent
Karel Sikko, roepnaam Sicko, Heldoorn is op 6 september 1956 geboren in Sneek. Aan zijn accent is goed te horen dat hij uit het Noorden komt; het waarnemend burgemeesterschap in Huizen is de eerste functie die hij in 'het Westen' bekleedt. "Ik was natuurlijk vanwege mijn functies wel veel in het westen, met name in Den Haag", licht hij zijn afkomst toe.

Zijn familie is niet puur Fries. "Een verre voorvader kwam ooit als soldaat vanuit Limburg in een kazerne bij Leeuwarden terecht." Omdat traditie in de familie van belang werd geacht, werd hij vernoemd naar zijn beide opa's: Klaas en Sikko. Daarbij had Sikko de grote voorkeur van de jongeman, die in zijn puberjaren besloot zich Sicko te laten noemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant