Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

'Islamtweet' PVV'er over Tergooi leidt tot rel

Politiek

HUIZEN -"Zojuist terug van bezoek aan ziekenhuis @Tergooi. Op de oogpoli personeel met een hoofddoek!!! De islam wordt je zo door de strot geduwd." Dit bericht van Statenlid Joost van Hooff van de PVV deze week op twitter leidt tot veel verontwaardigde reacties. "Dit is toch niet serieus? Zelden zo'n racistische tweet gezien!", is slechts één van de vele opmerkingen.

"Mooi dat je ogen het weer doen. Jammer dat je hart nog rot is", is ook zo'n opmerking waaruit blijkt dat niet iedereen gecharmeerd is van het twitterbericht. Andere reacties: "En dat is meteen het dubbele probleem bij het #PVVee; een varkensmuts erop en nog geen onbeschadigde hersencel erin." Of: "Wat is er aan de hand, meneer? Het is ook nooit goed bij de PVV hè? Als moslima's thuis blijven zijn het profiteurs en willen ze niet integreren en als ze werken, is het ook weer niet goed in uw ogen. Ik hoop dat uw oogkwaal geneest, maar uw grootste probleem zit tussen uw oren."

Ook Tergooi zelf reageert op twitter en meldt daarop: "Vanzelfsprekend staat #Tergooi achter zijn medewerkers. Wij nemen mensen aan op basis van hun kwaliteiten en maken geen onderscheid naar religie."

Toch krijgt het Statenlid ook bijval. "Onder dat hoofddoekje gaat een vreselijk besmettelijk virus schuil, het zal de wereld enker verder verzieken,dat is waar de PVV zich zo druk om maakt. Het virus moet gestopt worden, zie wat het brengt." En 'BozeBlanke' schrijft: "In ziekenhuizen zouden religieuze uitingen voor personeel verboden moeten zijn. Moet neutraal zijn. 100 procent met deze meneer eens."

Uit de krant