De kindervrijmarkt is een vast onderdeel van Koningsdag.
De kindervrijmarkt is een vast onderdeel van Koningsdag. Foto: Bob Awick

Programma Koningsdag

Cultureel

HUIZEN - Oranje Stichting Huizen heeft in samenwerking met diverse partners weer gezorgd voor een feestelijk programma voor Koningsdag.

De traditionele Oranjemarkt en Kindervrijmarkt ontbreken niet en beginnen om 10.00 uur tot 17.00 uur. De Oranjemarkt is te vinden in 't Hart van Huizen rond het Oude Raadhuisplein.

Kindervrijmarkt
De Kindervrijmarkt is op de Kerkstraat vanaf de Langestraat, op de Meentweg tussen Kerkstraat en Gooilandweg en op de Gooilandweg tussen Melkweg en E. Ludenstraat. Het fietspad langs het gemeentehuis en Plein 2000 wordt afgesloten. Deze strook wordt ook gebruikt voor de Kindervrijmarkt.

Opening
De opening van Koningsdag vindt traditioneel plaats op het Oude Raadshuisplein.  Drum- en Showband ViJos uit Bussum verzorgt een muzikaal intermezzo vanaf 10.50 uur en burgemeester Sicko Heldoorn zal om 11.00 uur de Oranjefestiviteiten openen.

Dit doet hij met een korte toespraak en het voorlezen van de felicitatie-e-mail die aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander zal worden gezonden.

Optredens
Op het Oude Raadhuisplein vinden vervolgens tot 18.00 uur diverse optredens plaats. Klik hier voor het uitgebreide programma. 

Het programma op Plein 2000 wordt dit jaar georganiseerd door de Ondernemersvereniging Graaf Wichman in samenwerking met de gemeente. Van 16.00 tot 23.15 uur vindt hier een programma plaats. Klik hier voor het hele programma.

Jubileum Taptoe
Op het hoofdveld van SV Huizen aan de IJsselmeerstraat wordt dit jaar van 20.00 tot 22.00 uur een grootse jubileum-Oranjetaptoe gehouden ter afsluiting van Koningsdag.

Dankzij de deskundige inbreng van de Stichting Combinatie van Korpsen is een afwisselend programma samengesteld met een mooie mix van bekende en minder bekende korpsen. De toegang is gratis.

De deelnemende korpsen zijn:
Show Marching en Concertband Floraband uit Rijnsburg;
Drum- en Showband ViJos uit Bussum;
Drumfanfare Showorkest Deltaband uit Vlissingen;
Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk;.
Drum- en Showfanfare Jong Advendo uit Sneek.

Kermis
De Oranjekermis staat tot en met zaterdag 28 april op de Naarderstraat en is op Koningsdag van 10.00 tot 24.00 uur geopend. Zaterdag kan de kermis tussen 12.00 en 23.00 uur bezocht worden.

Programma Oude Raadhuisplein.

Programma Plein 2000.

Uit de krant