Een van de ruimtes waar de gesprekken met statushouders plaatsvinden.
Een van de ruimtes waar de gesprekken met statushouders plaatsvinden. Foto: Bob Awick

VluchtelingenWerk dolblij met nieuw kantoor

Mensen

HUIZEN - De verschillende ruimtes zijn wat kleiner en daardoor meer geschikt dan de vorige locatie en bovendien is het nieuwe onderkomen van VluchtelingenWerk in Huizen mooi centraal gelegen, vlak bij bijvoorbeeld het busstation en het gemeentehuis. "Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen", zegt Collin Bouwman.

Hij is samen met Renske Francken teamleider in het kantoor waar statushouders uit Huizen en de BEL-gemeenten wegwijs worden gemaakt. Tot voor kort vond dat plaats in de Draaikom, maar vanwege de uitbreiding van Tijd voor Meedoen moest VluchtelingenWerk voor de zoveelste keer in korte tijd verhuizen.

Connect
Toch kwam de gemeente al snel met een nieuwe locatie op de proppen: jongerencentrum Connect aan het Gooierserf 124. Inburgeringsschool Danner en Danner heeft hier ook nieuwe leslokalen.

De afgelopen jaren moest VluchtelingenWerk regelmatig op zoek naar een nieuw onderkomen. Daar is nu een eind aan gekomen. In het pand aan het Gooierserf, waar afgelopen week de feestelijke opening plaatsvond, kunnen medewerkers en statushouders de komende vijf jaar terecht, zegt Bouwman.

Meer privacy
"En het mooie aan deze plek is dat het allemaal kleine lokalen zijn. In de Draaikom konden we alleen over twee grote zalen beschikken. In dit gebouw hebben de families meer privacy."

Want de gesprekken vinden met het hele gezin plaats. Soms is dat maar één persoon (vaak de man), maar ook gesprekken met acht gezinsleden tegelijk komen voor. Het doel: cliënten begeleiden naar zo veel mogelijk zelfstandigheid.

Uit de krant