Iris, Daan, Elma , Hetty, Monique, Maartje, Rob, Henny, Annemiek, Bianca, Silvan, Sepan.
Iris, Daan, Elma , Hetty, Monique, Maartje, Rob, Henny, Annemiek, Bianca, Silvan, Sepan. Foto: PR
advertorial

Match Laren bestaat 40 jaar en is jonger dan ooit!

Bedrijven

LAREN - Match Laren bestaat veertig jaar en is jonger dan ooit! Wie wil weten hoe het begonnen is, komt automatisch terecht bij Rob en Henny Poelman, dé gezichten van Match.

Op 12 mei 1978 openden ze in Leiden een winkel met fashionable sportkleding. Het verbaasde hen al lang dat er in die tijd nauwelijks skikleding te koop was die functioneel en ook mooi was. Rob: "Toen kwamen sportmerken als Nike op de markt en begonnen mensen de surfkleding van O'Neill ook als 'mode' te dragen. In dat gat tussen sport en fashion zijn wij gesprongen, en we zijn - gelukkig - goed geland!"

Goede antenne

In 1981 volgt een tweede filiaal in een nieuw, luxe deel van winkelcentrum Leidschenhage. Eind jaren 80 werd de concurrentie te groot. Rob: "Ons marketingbudget was ontoereikend om de markt buiten Leiden te bereiken. We besloten toen die markt zelf op te zoeken. We hebben de winkel in Leidschenhage gesloten, ons goed georiënteerd en gekozen voor Laren. Hier zijn we in 1993 verder gegaan." Het echtpaar heeft altijd een goede antenne gehad voor trends: "In 1997 kochten we onze eerste collectie UGG in. Vijftig paar. Daar hebben we twee jaar mee gedaan." Vier jaar later gingen er duizenden paren per seizoen over de toonbank. In die periode werd de collectie uitgebreid met fashion en ook het aantal vierkante meters winkeloppervlak nam toe.

Inspiratiebron

Het huidige Match is sinds 2015 in de goede en vertrouwde handen van wederom een echtpaar: Sepan en Silvan Kurum. Sepan: "Wij bouwen met liefde verder aan wat Rob en Henny hebben neergezet. Een plek waar men zich vrij voelt om naar binnen te lopen. Voor inspiratie, een praatje en wellicht vind je datgene wat je nodig hebt, of waar je blij van wordt. Ik geloof niet in kleding die in de vakken hangt en zichzelf verkoopt. Wij zijn er om te helpen. Vrijwel iedereen is hier stilist, adviseert en voegt iets toe. Onze klanten zijn ook een inspiratiebron; ze geven feedback, reizen veel en zijn geïnteresseerd, zonder hen geen Match." De droom van Sepan en Silvan is een winkel voor de hele familie. Vandaar dat naast merken als Fabiana Filippi, Tod's, Hogan, Stone Island en Zegna ook Daily Paper, Filling Pieces en Polo Ralph Lauren in de collectie zitten. Het veertig jaar oude Match is dus jonger dat ooit! In september wordt het feest gevierd met klanten en geïnteresseerden.

Openingstijden

Match Laren aan de Brink 11-13-15 is open op maandag van 13.00-18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.45-18.00 uur en zaterdag van 09.45-17.30 uur. Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels in Laren tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

Uit de krant