Het spelprogramma levert altijd spectaculaire beelden op.
Het spelprogramma levert altijd spectaculaire beelden op. Archieffoto: Bob Awick

Bommetje komt weer naar Huizen

Bedrijven

HUIZEN - Het programma Bommetje wordt ook dit jaar weer opgenomen in Huizen. Vanaf 30 juni tot en met 8 juli zestien familieteams uit heel Nederland tegen elkaar om de Bommetje Trofee en de eeuwige roem.

Het programma wordt vanaf 14 juli uitgezonden op NPO3/Zapp en zal verschillende malen worden herhaald. Dit jaar is Bommetje! nog groter opgezet en zijn de spellen nog spectaculairder.

De Bom!
Nieuw onderdeel is 'de Bom!' waarbij de vaders plaats moeten nemen op de Bom en daar zo lang mogelijk op moeten blijven staan. Dit is een enorme grote bal met een brandweerslang die hoogt boven het water hangt en met kracht water spuit.

Om meer toeschouwers de spelen van Bommetje te laten volgen, wordt er dit jaar een extra nieuwe publiekstribune neergezet. Ook aan de innerlijke mens is gedacht en daarom staan er dit jaar afwisselend verschillende food-trucks.

Vierde seizoen
Marlous Verbeek, wethouder evenementen: "AVROTROS komt nu voor het vierde seizoen in Huizen om dit familieprogramma op te nemen in onze mooie Huizer haven. Dat levert ook mooie beelden op van de haven en omgeving en moet leiden tot een grotere bekendheid van Huizen en aantrekkingskracht op bezoekers."

"Huizen heeft namelijk veel te bieden met het oude historische dorp en charmante winkelcentrum én het Nautisch Kwartier." Naar het programma keken in 2016/2017, inclusief de herhalingen, 400.000 unieke kijkers.

Genomineerd
In 2017 werd Bommetje! Genomineerd voor de Gouden Stuiver -voor het beste jeugdprogramma- en eindigde op de tweede plaats tijdens de uitreiking op het jaarlijkse Gouden Televizier Ring Gala.

De opnames vinden plaats op:
-zaterdag 30 juni van 10.00 – 17.45 uur
-zondag 1 juli van 10.00 – 17.45 uur
-woensdag 4 juli van 12.00 – 19.45 uur
-vrijdag 6 juli van 12.00 – 19.45 uur
-zaterdag 7 juli van 10.00 – 17.45 uur
-zondag 8 juli van 10.00 – 17.45 uur

Uit de krant