Pasar Malam met optreden Massada in de Oostermeent | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Massada treedt zaterdag 30 juni op tijdens de Pasar Malam in winkelcentrum Oostermeent.
Massada treedt zaterdag 30 juni op tijdens de Pasar Malam in winkelcentrum Oostermeent. (Foto: John van Hese)

Pasar Malam met optreden Massada in de Oostermeent

  Bedrijven

HUIZEN - "We zijn er een jaar mee bezig geweest. Het is iets nieuws en we hopen dat het aanslaat", zegt Peter Koning namens Winkeliersvereniging Oostermeent. Op 30 juni vindt daar namelijk voor het eerst van 12.00 tot 17.00 uur een Pasar Malam plaats met om 14.00 uur een optreden van de Molukse band Massada uit Huizen.

Het idee van een Pasar Malam, een Indonesische markt met koopjes, etenswaar en muziek, kwam eigenlijk tot stand doordat Peter in contact kwam met leadzanger Johnny Manuhutu van Massada. Hij wilde kijken of een concert van de band in de Oostermeent mogelijk was. Johnny woont immers in Huizen met nog twee bandleden, zijn jongere broer Jopie en Jan Jermais.

Ervaring
"We wilden kijken hoe we dat het beste vorm konden geven", vertelt Peter. Hij kwam in contact met onder anderen Mona Deuning, Janine van Zee, Jessica Antonia en Erik van 't Vitus in Blaricum, mensen met ervaring in het organiseren van een Pasar Malam.

"Al snel meldden zich veel gegadigden voor de kramen. We hebben er ruim dertig met diverse koopwaar. Van eten, waaronder natuurlijk sateh, tot tassen, kleding, sieraden, sjaals, woonaccesoires en houtsnijwerk. Veelal Oosters georiënteerd."

Vermaak
Daarnaast is er een heel programma aan vermaak. "Dansgroep Orchidee trapt de Pasar Malam af met dans in traditionele kleding. Met veel plezier en enthousiasme nemen ze de bezoekers graag mee op hun reis door het prachtige veelzijdige Indonesië of door Polynesië, zodat zij zich even kunnen wanen op het warme en zonnige Hawaii en Tahiti", licht Peter toe.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>