Er gaan elf brievenbussen verdwijnen in Huizen.
Er gaan elf brievenbussen verdwijnen in Huizen. Foto: PostNL

Elf brievenbussen verdwijnen uit Huizen

Bedrijven

HUIZEN - PostNL past vanaf begin september in gemeente Huizen het netwerk van brievenbussen aan, omdat er steeds minder post wordt verstuurd.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd. In Huizen gaat het om de brievenbussen aan de Blaricummerstraat 1, Botterstraat 17, Estrikweg 10, Nieuwe Bussummerweg 107, Crailoseweg 44, Zegge 9, Delta 156, Kattestaart 1, Middelgronden 101, Waterland 25, Kielzog 23.

Afstandseis
"Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente", aldus PostNL.

"Vanaf 10 september 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland door. De aanpassingen zijn 5 oktober 2018 gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven."

Brief
"Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus."

Uit de krant