Erna Snelder en Ruurd Kramer van Slokker Bouwgroep en Rick Kamphorst en Liesbeth Gort van FSC Nederland.
Erna Snelder en Ruurd Kramer van Slokker Bouwgroep en Rick Kamphorst en Liesbeth Gort van FSC Nederland. (Foto: Joost Keet)

Slokker Bouwgroep winnaar FSC Forest50 2018

  Bedrijven

HUIZEN - Slokker Bouwgroep, onderdeel van de Slokker Groep, is winnaar van de FSC Forest50 Ranking 2018. Vorig jaar was het bedrijf nog tweede op deze ranglijst.

Slokker presteert het beste bij toepassing van duurzaam hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over. Bijna 100% van het hout dat Slokker inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen.

Houten kozijnen
Het bouwbedrijf onderscheidt zich echter vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen.

"De toepassing van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof het circulaire bouwmateriaal bij uitstek", aldus Slokker.

"Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast", stelt Slokker. "

Communicatie
Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: "Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50."

Algemeen directeur Eric Slokker van de Slokker Bouwgroep: 'Ik ben enorm trots op het behalen van dit geweldige resultaat en op al onze medewerkers die dit mede mogelijk hebben gemaakt."

"Een tweede plaats vorig jaar en nu de eerste plaats in de Forest50 Ranking ligt geheel in lijn met onze doelstelling om in 2019 alleen nog maar gecertificeerd hout toe te passen."

Meer berichten