Karin Rienstra, tweede van rechts vooraan in de groen jurk, nam deel aan het gesprek namens Jude catering.
Karin Rienstra, tweede van rechts vooraan in de groen jurk, nam deel aan het gesprek namens Jude catering. (Foto: Jude catering)

Jude catering in gesprek met Koning

  Bedrijven

HUIZEN - De sociale coöperatie Jude catering uit Huizen, winnaar van de lokale ondernemersprijs, is afgelopen woensdag in gesprek geweest met Koning Willem-Alexander.

De Koning was op bezoek bij LaNSCO, het Landelijk Netwerk van en voor sociale coöperaties, waar ook Jude catering lid van is. Koning Willem Alexander vroeg naar de ervaringen en geleerde lessen van deze nieuwe beweging.

Sociale Coöperaties
In heel Nederland zijn er nu twintig sociale coöperaties en er komen er steeds meer bij. In een sociale coöperatie kunnen mensen met behoud van uitkering hun bedrijf opzetten. Het doel is dat mensen die moeilijk aan het werk komen weer de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Deelnemers aan de coöperatie krijgen de tijd, ruimte en begeleiding vanuit de coöperatie om hun ideeën, talenten en vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen. Het is een innovatieve manier waarbij mensen zelf aan het stuur staan en zo op een andere manier weer deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

Oranjefonds
LaNSCO neemt deel aan het Groeiprogramma van het Oranjefonds waarvan Koning Willem-Alexander de beschermheer is. Tijdens dit werkbezoek toonde hij zich zeer geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die sociale coöperaties zoals Jude catering bieden.

Met onder andere de ondersteuning van het Oranjefonds kan deze nieuwe beweging verder groeien in Nederland.

Meer berichten