Trainer Filippo Messori, die zelf ooit Roger Federer versloeg, aan de slag met enkele pupillen die hij in kleine groepen traint.
Trainer Filippo Messori, die zelf ooit Roger Federer versloeg, aan de slag met enkele pupillen die hij in kleine groepen traint. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Open dag Tennis en Padel Club Coronel

  Bedrijven

HUIZEN - Tennis en Padel Club Coronel houdt zaterdag 9 maart een open dag van 13.00 tot 16.00 uur bij de tennisbanen van Coronel Sports aan de IJsselmeerstraat 5B in Huizen.

Er zijn dan ook tennisclinics en een conditietraining van tennistrainer Filippo Messori van de FM Tennis Academy. Hij versloeg ooit Roger Federer. Belangstellenden wordt gevraagd om zich aan te melden, zodat ze verzekerd zijn van een plaatsje om mee te kunnen doen.

Nieuwe seizoen
De tennisvereniging bestaat nu twee jaar en wil met de open dag nieuwe leden trekken voordat het nieuwe seizoen op 1 april start. "We zijn net even anders dan veel verenigingen", vertelt secretaris Carlo Wiekenkamp.

"Zo hoef je bij ons als lid niet 'af te hangen', maar kun je twee weken van tevoren al een baan reserveren. Je bent dan verzekerd van een uur tennissen. Ook hoef je bij ons geen bardienst te draaien, want we maken gebruik van het gezellige grand café van Coronel Sports."

Lidmaatschap
Doordat de vereniging speelt op de banen van Coronel Sports, profiteren leden daarnaast ook van de kinderopvang die hier 's ochtends van 9.00 tot 12.00 uur wordt geboden en krijgen ze flinke korting op het huren van een binnenbaan. Ook zijn squash, padel en beachtennis bij het lidmaatschap inbegrepen.

"Verder zijn we een gewone tennisvereniging waar leden lid zijn van de KNLTB en dus toernooien kunnen spelen. Komende voorjaarscompetitie zal er ook op zondag een herenteam van onze vereniging in de 2e klasse senioren uitkomen."

Tennistrainer
In dit team speelt onder andere tennistrainer Filippo Messori, die in het verleden zelf proftennisser was. "Ik kom uit Italië en ben getrouwd met een Nederlandse vrouw. Daarom ben ik uiteindelijk in Nederland komen wonen", vertelt Filippo.

Hij richtte hier de FM Tennis Academy op en werkt samen met Tennis en Padel Club Coronel. Zijn tennisschool verzorgt de lessen als leden hier gebruik van willen maken. "Ik heb van jongs af aan al een passie voor tennis. Van mijn 19e tot mijn 29ste heb ik professioneel tennis gespeeld. Ooit heb ik de jonge Roger Federer verslagen."

Talenten
"Ik wil graag anderen het plezier van tennis bijbrengen. Vooral kinderen. Zij zijn de toekomst van deze sport. Daarnaast is het mijn missie om talenten op te leiden voor in de top 100 en deze dan te coachen. Wie talent heeft, komt in de kweekvijver. Natuurlijk in overleg met de ouders. En het allerbelangrijkst: het kind moet het zelf leuk vinden om te tennissen."

Carlo: "Jeugd kan vanaf het jaar dat ze 6 worden starten met tennissen bij Tennis en Padel Club Coronel. Daarnaast is het een sport die tot op late leeftijd nog beoefend kan worden en wij hebben dus ook veel oudere leden, die bijvoorbeeld tossen en onderling tegen elkaar spelen."

Open dag
Wie langs wil komen op de open dag kan zich bij hem melden via carlo@coronelsports.nl met vermelding van het geboortejaar. "Dan kan ik eventueel groepen naar leeftijd indelen. Kom dan in sportkleren. Wij hebben eventueel rackets klaarliggen."

"Voor de kinderen is er ook een springkussen. Wie informatie wil, is zaterdag 9 maart van harte welkom en wie lid wordt, kan rekenen op leuke aanbiedingen." Zie ook www.tpc-coronel.nl.

Meer berichten