Foto: PostNL

Huizer ondernemers balen van vertrek PostNL aan Nijverheidsweg

  Bedrijven

HUIZEN - "Besef je wel dat je je klanten op kosten jaagt." Dat is de gedachte bij een Huizer ondernemer - hij hoeft niet met zijn naam in de krant - nu PostNL 281 postbussen verhuist van Huizen naar Bussum. Naar de Huizerweg om precies te zijn, dat dan weer wel.

De reden voor de verhuizing is dat KantoorExpert aan de Nijverheidsweg, waarbinnen de postbussen zijn, de deuren sluit en ook niet elders in Huizen een deur opent. En dus kregen de Huizer ondernemers vrij recent te horen dat zij hun post straks niet meer in Huizen maar in Bussum is kunnen ophalen. "Het gevolg is dat ik 2500 kilometer extra per jaar rijdt", aldus de ondernemer. "En daar zullen ook wel parkeerkosten bij komen."

Hij heeft inmiddels een mail gestuurd naar de Huizer wethouder Bert Rebel van economische zaken en ook naar de lokale VVD-fractievoorzitter Jessica Prins. "En toen kwam net jullie krant bij me in de bus en besloot ik jullie ook maar meteen een mailtje te sturen", aldus de ondernemer. "PostNL sluit deze faciliteit op 1 april", staat in die mail. "PostNL is schijnbaar niet bij machte een nieuwe locatie te vinden in een gemeente met 45.000 inwoners en jaagt hiermee ondernemers op kosten en tijd." 

Iedere ochtend rond 8.00 uur komt de man naar de Nijverheidsweg om zijn bedrijvenpost te halen. En iedere ochtend ziet hij dezelfde gezichten van mensen die hetzelfde doen. Inmiddels is het wel een vriendenclub. De reacties op het besluit van PostNL? "Wisselend, al vlogen er wel flink wat geslachtsdelen (scheldwoorden, red.) door de tent."

Een woordvoerder van het postbedrijf bevestigt het vertrek van het 'PostNL Business Point', maar benadrukt dat de zoektocht in Huizen doorgaat. Tot dusver is het echter niet gelukt om in de 'Haven van het Gooi een geschikte plek te vinden, ondanks dat de gemeente en ondernemingsverenigingen zouden zijn aangeschreven.

Aan welke eisen moet zo'n Business Point dan voldoen? "De belangrijkste punten zijn: Genoeg parkeergelegenheid, ruimte voor vijf tot tien rolcontainers voor post, openingstijden redelijk en bij voorkeur zeven dagen in de week open."

Meer berichten