Frank en Antonija Ruigrok van Aan de Kade willen graag een terras op het strand.
Frank en Antonija Ruigrok van Aan de Kade willen graag een terras op het strand. (Foto: Bob Awick)

Deze zomer nog een 'Huizen Beach'?

  Bedrijven

HUIZEN Antonija en Frank Ruigrok van restaurant Aan de Kade aan de Zomerkade hebben het plan opgevat om op het strand aan de Zomerkade een soort 'Huizen Beach' op te zetten.

Ze willen net als Blaricum Beach een tijdelijk strandterras met containers maken. Het wordt spannend of dat dit jaar nog gaat lukken, want de vergunning hiervoor is nog niet rond.

Strandpaviljoen
Het ondernemerspaar kijkt met hun onderneming aan de Zomerkade verder naar de toekomst. Het strandterras dit jaar zou ze inzicht kunnen geven in wat je nodig hebt om een definitief strandpaviljoen neer te zetten.

Dit zou passen in de kustvisie die Huizen voor ogen heeft. "We zijn daar ook vanaf het begin bij betrokken en denken dan aan een wat luxer definitief paviljoen dat het hele jaar kan draaien."

Vergunningsaanvraag
Ze gaan vaak naar Noordwijk, zagen wat daar mogelijk is en raakten daarover in gesprek met de gemeente. Er werd een vergunningsaanvraag ingediend, maar tot nu toe is er geen witte rook bij de gemeente verschenen om groen licht te geven.

Op de vraag van het Nieuwsblad welke hobbels nog moeten worden genomen, reageert de gemeente niet. Wel laat de gemeente weten dat een Huizer ondernemer zich inderdaad gemeld heeft met het idee. De gemeente is daarover met deze ondernemer in gesprek, met als insteek om te kijken of zij het idee mogelijk kunnen maken.

Lees verder in de digitale versie van het Nieuwsblad voor Huizen.

Meer berichten