Stefan Wildhagen en Erna Snelder van Slokker nemen het certificaat en de bos bloemen in ontvangst uit handen van Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland.
Stefan Wildhagen en Erna Snelder van Slokker nemen het certificaat en de bos bloemen in ontvangst uit handen van Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland. (Foto: Slokker)

Slokker Bouwgroep weer winnaar FSC Forest50

  Bedrijven

HUIZEN - Slokker Bouwgroep staat is voor het tweede jaar op rij bovenaan de ranglijst van de Forest50. Dit wil zeggen dat het bedrijf koploper is als het gaat om de inzet van duurzaam hout.

In de Forest50 ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 130 punten verdienen. De bonuspunten kunnen verdiend worden met het toepassen van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen.

Criteria
Andere belangrijke criteria zijn het meten van het totaal toegepaste volume duurzaam hout en de CO2 opslag in dit hout, het toepassen van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen.

Bijna 100% van het hout dat Slokker Bouwgroep inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus is aantoonbaar afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast worden ook minder bekende (tropische) houtsoorten in projecten.

Ook spreekt  het bedrijf zich actief uit over houten kozijnen in standaardwoningen en voor een groter aandeel biobased producten binnen het bouwproces.

Certificaat
Stefan Wildhagen, directeur Slokker Bouwgroep vestiging Breda, en Erna Snelder namen het certificaat en een mooie bos bloemen in ontvangst uit handen van Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland.

"Het feit dat Slokker de eerste plaats heeft weten te prolongeren zegt veel over de toewijding van de Slokker Groep voor een verduurzaming van de Nederlandse bouwsector", meldt Gort.

"Hout is als basismateriaal circulair, klimaatvriendelijk en perfect voor toekomstbestendig bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in de projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee wederom de terechte winnaar van de FSC Forest50."

Meer berichten