André Kuipers (l) met maatschappelijke organisaties die een cheque ontvingen.
André Kuipers (l) met maatschappelijke organisaties die een cheque ontvingen. Foto: Patrick Siemons

Tien Huizer projecten krijgen donatie Rabobank

Bedrijven

HUIZEN - Rabobank Gooi en Vechtstreek heeft gisterenavond tijdens de jaarlijkse coöperatieavond tien Huizer projecten een donatie gegeven. In de hele regio kregen 42 projecten een totaalbedrag van 213.000 euro.

De volgende organisaties ui Huizen mochten op het podium komen en een cheque in ontvangst nemen: Stichting Historische Canon Huizen, Stichting Gebruikers de Brassershoeve, Stichting VaarKracht, Stichting Woongroep Huizer-maatjes, Stichting Hospice Huizen, Vrijwilligerscentrale Huizen, Stichting Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Stichting Kindervakantieweek Huizen, Stichting Woongroep Mozart, Voedselbank Gooi & Omstreken.

André Kuipers
De cheques werden uitgereikt in aanwezigheid van André Kuipers, die in het bomvolle 't Spant! daarvoor een inspirerende en humorvolle inkijk in zijn leven als astronaut had gegeven.

Hij deelde bijzondere persoonlijke ervaringen en maakte de aanwezigen getuige van de schoonheid en de kwetsbaarheid van de aarde van bovenaf bekeken. 

Lokale samenleving
Johan Drost, directievoorzitter van Rabobank Gooi en Vechtstreek, sloot de bijeenkomst af en benadrukte dat hij trots is op de rol die de bank speelt in de lokale samenleving.

Daarnaast maakte hij  bekend dat volgend jaar een nog groter bedrag ter beschikking staat om dit soort donaties te kunnen doen.

Uit de krant