De postbussen die uit Huizen zijn verdwenen.
De postbussen die uit Huizen zijn verdwenen. (|Archieffoto: Bob Awick)

PostNL zoekt nog steeds naar plek voor postbussen

  Bedrijven

HUIZEN - PostNL zoekt nog steeds naar een goede locatie voor postbussen in Huizen. Dit staat in een mededeling van wethouder Bert Rebel aan de commissie Fysiek Domein van de gemeenteraad.

"Tot op heden is aangegeven dat alternatieve locaties door PostNL nog steeds worden verkend. Daarbij denkt de gemeente mee voor eventuele gemeentelijke locaties als ook de noodzakelijke bemensing", staat hierin te lezen.

Blaricum
"Recentelijk hebben wij van PostNL begrepen dat er per 12 augustus 2019 een nieuw business point aan Binnendelta 1 in Blaricum bij is gekomen. Vanaf 11 november zijn de postbussen uit Huizen, die tijdelijk in de gemeente Gooise Meren waren ondergebracht, teruggeplaatst op deze locatie."

"De nieuwe locatie zit tegen de grens van Huizen in de Blaricummermeent en is voor de meeste postbushouders uit Huizen dichterbij dan de locatie in Bussum."

Ophef
De postbussen verdwenen op 1 april dit jaar uit Huizen, omdat de ondernemer aan de Nijverheidsweg zijn deuren sloot. Daarna ontstond veel ophef onder ondernemers met een postbus.

"Het gevolg is dat ik 2.500 kilometer extra per jaar rijdt", meldde een van de gedupeerde ondernemers destijds. "En daar zullen ook wel parkeerkosten bij komen."

De VVD stelde daarop vragen aan de gemeente en verzocht de gemeente in gesprek te gaan.

Meer berichten