Eigenaar Mike Wiltshire van The Beach wil graag dichter bij het strand serveren.
Eigenaar Mike Wiltshire van The Beach wil graag dichter bij het strand serveren. (Foto: Bob Awick )

The Beach: 'wij wilden al in 2012 een strandpaviljoen'

  Bedrijven

HUIZEN - Eetcafé The Beach aan de Zomerkade is in de pen gekropen. Het strandcafé schreef de gemeenteraad een brief, omdat ze zich gepasseerd voelen bij de plannen voor de Zomerkade.

"Wij wilden al in 2012 een strandpaviljoen, maar toen was de gemeente er niet klaar voor", aldus eigenaar Mike Wiltshire. "We lezen nu in de krant dat het strandpaviljoen er komt, maar wisten van niets."

Op een of andere manier is de ondernemer niet betrokken geweest bij het participatieproces rond de kustvisie. Wellicht was hij te druk met de Brexit, die mogelijk voor hem als Engelsman gevolgen heeft. In ieder geval las hij in de krant van de plannen van de gemeente en liet hij van zich horen.

Gelijke behandeling
Bij hem staat een gelijke behandeling van de ondernemers in het 'vergeten stukje' Huizen voorop. "Ik las ook dat Aan de Kade aan de Zomerkade een terras aan de overkant wil bij het beeld. Iedereen wil hier wel een terras in de zon."

"Als de gemeente daar nu eens creatief over meedenkt, zou je alle horecaondernemers hiermee kunnen bedienen. Je zou aan de overkant een mogelijkheid kunnen creëren. Je kunt eventuele fietsers over de parkeerplaats laten rijden."

Zonuren
Volgens Mike moet je toch heel Huizen buiten willen zetten als het zonnetje schijnt. "Er is in Nederland nu eenmaal geen garantie op zonuren, dus als die er zijn, moet je groots uit kunnen pakken."

Hij is als ondernemer bereid om zelf hierin te investeren. "Je zult bij zo'n terras namelijk wel schermen moeten neerzetten, anders wordt je weggeblazen door de wind."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten