Tientallen mensen met schaar knipten gezamenlijk het rode lint door.
Tientallen mensen met schaar knipten gezamenlijk het rode lint door. (Foto: Bob Awick )
foto's

Honderden bezoekers bij opening De Krachtcentrale

  Bedrijven

HUIZEN - De Krachtcentrale is vanmiddag officieel geopend. Tientallen mensen hadden zelf een schaar meegenomen om het rode lint rondom het gebouw door te knippen.

Vervolgens werden de deuren van de galerie geopend en kon iedereen daar een glaasje bubbels krijgen.

"Ik denk dat er wel zo'n 500 mensen zijn gekomen, als het er al niet meer zijn", aldus Pieter Hogenbirk, die even een moment rust zocht in zijn eigen werkruimte op de tweede etage.

In de rij
"Ze stonden in de rij om binnen te komen.'Dat had hij niet verwacht vanmorgen. "Ik was al blij dat het droog was toen de opening plaatsvond."

Een stralende Tarek Zoauia, eigenaar van het restaurant, was blij dat iedereen zich vermaakte, waaronder de kinderen die in de kelder film konden kijken. 

Heerlijk slapen
Hij had wel verwacht dat er veel mensen wilde komen. "Maar je weet het natuurlijk nooit zeker met de uitbraak van het coronavirus. Ik denk dat ik vanavond heerlijk zal slapen."

Eigenaar Peter Kos vermaakte zich tussen alle regelwerkzaamheden door met de gasten. "De prosecco is op, maar we hebben nog wel bier", meldde hij zijn partner PIeter. Ook was er de vraag of er wel voldoende glazen waren voor alle dranken.

Charly Luske
De gasten kon het niet deren, want die hadden niets door van het geregel achter de schermen. Die vermaakten zich prima met hun drankjes, een lekker hapje en onder andere een optreden van Charly Luske als George Michael. Voor de kinderen was er buiten een zweefmolen. (Foto: Bob Awick)
Gezellige drukte in het restaurant. (Foto: Bob Awick)
Er waren verschillende hapjes verkrijgbaar. (Foto: Bob Awick)

Het opreden van Charly Luske. (Foto: Carin van den Berg)

Ook 's avonds was het nog gezellig buiten. (Foto: Carin van den Berg)

Meer berichten