Extra
Logo nieuwsbladvoorhuizen.nl
Afgelopen zaterdag hadden de marktkooplui al maatregelen genomen en die worden nu aangescherpt.
Afgelopen zaterdag hadden de marktkooplui al maatregelen genomen en die worden nu aangescherpt. (Foto: Bob Awick )
corona

Extra maatregelen voor Huizer markten tot 6 april

  Bedrijven

HUIZEN - De gemeente en de markten op dinsdag in de Oostermeent en op zaterdag in het Oude Dorp hebben extra maatregelen genomen die gelden tot 6 april. Deze zijn er voor om de 1,5 meter afstand die er moet worden gehouden, mogelijk te maken.

"De warenmarkt is voor veel inwoners een belangrijke plek om de wekelijkse boodschappen te doen. Daarom willen we de markten graag op een veilige manier door laten gaan. Om de veiligheid voor de bezoekers en de kraamhouders te waarborgen, worden er verschillende maatregelen getroffen", laat de gemeente weten.

Zaterdagmarkt
Voor de zaterdagmarkt zijn de volgende maatregelen van toepassing:
-De kramen staan verder uit elkaar of zijn kleiner dan normaal. Op die manier kan de onderlinge afstand van 1,5 meter worden gehouden.
-Kraamhouders plaatsen zelf waarschuwingsborden, lijnen op de grond waar mensen achter moeten wachten en hanteren een maximaal aantal mensen bij de kramen.
-Voor een aantal kramen is een andere plek gekozen om meer ruimte te creëren bij de ingang van de Albert Heijn.

Dinsdagmarkt 
Ook bij de dinsdagmarkt in de Oostermeent wordt gezorgd dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en de markt niet te druk wordt.

"De kraamhouders en de gemeente doen er alles aan om de markt zo veilig mogelijk door te kunnen laten gaan. We vragen van inwoners dat ook zij zich aan de geldende richtlijnen houden."

Alleen en zo kort mogelijk
"We roepen inwoners op om zoveel mogelijk alleen naar de markt te komen en hun verblijf zo kort mogelijk te houden. Wordt het toch te druk op de markt of ontstaan andere onveilige situaties, dan kan de veiligheidsregio overgaan tot het sluiten van de markt."

"In principe gelden bovenstaande maatregelen voor de komende periode tot 6 april. Eventuele wijzigingen hangen af van mogelijke aanvullende instructies van de Rijksoverheid. Houd daarvoor de pagina www.huizen.nl/corona goed in de gaten. Daarnaast wordt per week gekeken of de veiligheid op de markt voldoende kan worden gewaarborgd."

Meer berichten