Ondernemers in het Hart van Huizen voldoen op allerlei verschillende manieren aan de regels van het kabinet om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Ondernemers in het Hart van Huizen voldoen op allerlei verschillende manieren aan de regels van het kabinet om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. (Foto Bob Awick )
corona

Ondernemers Hart van Huizen passen zich aan coronamaatregelen aan

  Bedrijven

HUIZEN - De ondernemers van het Hart voor Huizen hebben net als iedereen te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. "Het is ook voor hun een hectische tijd", vertelt Anne Marie Hesta, duo-voorzitter van de ondernemersvereniging.

"Supermarkten draaien nu goed en die nemen ook hun maatregelen om te zorgen dat er minder mensen in de winkels zijn en dat iedereen 1,5 meter afstand neemt. Andere ondernemingen zoeken nog hoe zij het beste er mee om kunnen gaan."

In het oude dorp zijn ook winkels die hun deuren voorlopig hebben gesloten. Veelal onderdeel van ketens, zoals MS, Bakker Bart en Hunkemöller. Andere winkels zijn op afspraak open, zoals Pearle.

Private shopping
"Private shopping blijkt voor modezaken ook een goede oplossing. Zo kun je er goed voor zorgen dat mensen afstand houden in de zaak. Voor de klanten is het prettig om te weten dat zij dan de ruimte hebben om toch inkopen te doen."

Ook hebben een aantal zaken hun openingstijden aangepast. "Die zijn heel wisselend, dus ik raad iedereen aan om voor een bezoek aan een winkel te kijken of deze open is en wanneer. Eventueel op de website kijken of bellen. Maar ook op de sociale media van Hart van Huizen houden wij het bij."

Niet meer vanzelfsprekend
"We merken nu hoe bijzonder vrijheid is en dat niet alles meer vanzelfsprekend is. Vooral bijvoorbeeld ouderen in verzorgingstehuizen. Zij zitten binnen en mogen geen bezoek ontvangen. Ondernemers zullen hen ook niet vergeten."

Ze doelt op de actie van diverse ondernemers die alle ouderen in woonzorgcentra wilden verrassen met een mooie bos tulpen. "Deze zijn bij 618 appartementen gebracht om de ouderen zo een beetje te steunen. Hoe mooi is dat?"

Veerkrachtig
"De Huizer ondernemers laten nu wel laten zien hoe veerkrachtig ze zijn. Iedereen herpakt zich en kijkt welke mogelijkheden er zijn. Het is toch een enorme crisis en ik hoop dat we er allemaal goed doorheen komen."

Meer berichten