Foto: Hans Peijs
corona

Storm richting ondernemersloket iets gaan liggen

  Bedrijven

REGIO - De storm richting het regionaal ondernemersloket is iets gaan liggen. De teller staat nu op een kleine zesduizend ingediende aanvragen, terwijl dat er een week terug al vijfduizend waren.

In de afgelopen weken zijn al veel ondersteuningsverzoeken van ondernemers afgehandeld, zo meldt de gemeente Hilversum, waar het regionale digitale ondernemersloket gevestigd is.

Drieduizend voorschotten
'Inmiddels zijn er zo'n drieduizend voorschotten verstrekt. Tot afgelopen dinsdag zijn er circa 5.900 aanvragen ingediend bij dit digitale loket. Het streven is om de aanvrager binnen een week een voorschot te betalen en binnen vier weken moet er een besluit zijn genomen.'

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers die is ingesteld vanwege de coronacrisis. Beter bekend als de Tozo-regeling.

Aanvullende uitkering
Ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zitten, kunnen een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal aanvragen. Vanaf deze week is het mogelijk voor ondernemers een aanvraag voor een lening online in te dienen.

Op de website van de gemeente Huizen staat een link naar het loket op de speciale pagina voor ondernemers. Daar staat ook meer informatie specifiek voor ondernemers die te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus.

Meer berichten