De sporttoestellen staan bij Coronel Sports op pallets, zodat deze makkelijk naar binnen en buiten kunnen worden geplaatst.
De sporttoestellen staan bij Coronel Sports op pallets, zodat deze makkelijk naar binnen en buiten kunnen worden geplaatst. Foto: Bob Awick

Sporttoestellen naar buiten bij Coronel Sports en IZI Fitness

Bedrijven corona

HUIZEN - Leden van Coronel Sports en IZI Fitness kunnen sinds gisteren weer buiten sporten. De beide sportscholen hebben de afgelopen week met man en macht gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Zo is er een heel protocol opgesteld om veilig en met inachtneming van de coronamaatregelen te kunnen sporten. Dit protocol moest van tevoren door de gemeente worden goedgekeurd. "Toen we vorige week donderdagavond wisten dat we akkoord kregen, hebben we alle leden direct een mail gestuurd", vertelt Frank Klein, mede-eigenaar en directeur.

Hele operatie
"Het is een hele operatie geweest. Je moet je bedenken dat bij Coronel Sports zo'n dertig toestellen buiten staan, naast de spinfietsen. Die staan op pallets, zodat we ze 's morgens makkelijk buiten kunnen zetten en 's avonds weer naar binnen. We zijn gisterenmorgen om 7.00 uur gestart om alles in orde te maken zodat de eerste sporters weer konden beginnen."

De sportschool lag twee maanden stil. "In die tijd hebben we wel een en ander binnen opgeknapt, maar je wil eigenlijk het liefst dat je klanten weer kunnen sporten. We hadden het protocol al voorbereid, maar wilden eerst afwachten hoe het overleg in Den Haag zou aflopen. Misschien mochten we toch eerder open en dan heeft dat de voorkeur."

Roer omgegooid
Helaas bood het overleg met de overheid geen zicht op een snelle opening van de sportscholen en hebben ze doorgepakt en het roer omgegooid om sporten buiten mogelijk te maken. "Ik moet zeggen dat het overleg met de gemeente heel fijn is geweest. Nadat ik de wethouder had gebeld kreeg ik een vast contactpersoon en daardoor kon er snel geschakeld worden. Sinds vorige week woensdag zijn we volop aan de slag gegaan om alle voor te bereiden."

Coronel Sports boft wat dat betreft ook. "We hebben buiten 11.000 vierkante meter grond op eigen terrein. We kunnen de tennisbanen en padelbanen hiervoor gebruiken. Dat bood ons ook de ruime om bijvoorbeeld toestellen zelfs 2 meter uit elkaar te zetten. Daarnaast hebben we schoonmaakmiddelen geregeld en handdoeken."

Uur sporten
Leden moeten zich voor de groepslessen en individueel sporten van tevoren aanmelden. "Ze moeten achterom gaan en daar moeten ze buiten bij een medewerker die binnen zit laten zien dat ze gereserveerd hebben. Vervolgens kunnen ze een uur sporten en daarna verlaten ze aan de andere kant het terrein. Douchen kan niet, het toilet is niet in gebruik en ze moeten zelf drinken meenemen, want ook de horeca is afgesloten. Het is echt komen, sporten en weer gaan."

Frank is blij dat ze op deze manier weer hun klanten kunnen bedienen. "Dat is toch waar we het voor doen, mensen laten sporten. Daarbij hebben we ook gedacht aan niet-leden. Zij kunnen eventueel voor zes of acht weken een abonnement afsluiten, zodat zij ook kunnen profiteren van de faciliteiten die wij kunnen bieden. Niet iedere sportschool kan dat bieden en zeker niet op deze schaal."

Uit de krant

!