Er komt steeds meer leven in De Graaf Wichman. Ook bioscoop Kinepolis gaat snel weer open.
Er komt steeds meer leven in De Graaf Wichman. Ook bioscoop Kinepolis gaat snel weer open. (Foto: Bob Awick )

Bioscoop gaat weer open met maximaal 30 bezoekers per zaal

  Bedrijven

HUIZEN - Bioscoop Kinepolis gaat ook vanaf 1 juni weer open. Er mogen maximaal 30 personen per zaal naar de films komen kijken die worden vertoond. "We zijn er de afgelopen weken druk mee bezig geweest", meldt een woordvoerder van de vestiging in Huizen.

Een van de grootste veranderingen is waarschijnlijk dat alleen nog online kaartjes kunnen worden gekocht via de website of de app. "Een groot deel van het publiek in Huizen was toch wel een fan van een kaartje kopen bij de kassa en dat kan nu niet meer." De voordeur zal ook niet open staan, maar is dicht als er geen bezoekers worden verwacht.

Handschoenen
Ook snacks moeten van te voren gekocht worden via de site. Daarvoor is KineGo in het leven geroepen. "Dat maakt het voor ons een stuk makkelijker. We zetten dan alles klaar en de horecamedewerkers hoeven dan niet steeds weer van handschoenen en mondmasker te wisselen."

In de bioscoop wordt duidelijk een looprichting aangegeven, zodat mensen afstand kunnen houden bij het naar binnen en buiten gaan. "In de zaal staan begeleiders die bezoekers een plaats aanwijzen. We hebben om en om rijen afgezet, zodat er altijd voldoende afstand is." Bezoekers mogen met twee personen tegelijkertijd komen of met een huishouden.

Zaal
In zaal 1 van het complex, waar normaliter 90 mensen in kunnen, passen in verband met de coronamaatregelen maar 28 personen in. "In de grootste zaal kunnen er normaliter 220 en dat worden er dus 30." Wellicht dat dit na 1 juli er meer kunnen zijn. "Maar daar rekenen we nog niet op, dan valt het altijd mee."

Als bezoekers de zaal willen verlaten, dan gaat dat rij voor rij. "Een beetje zoals in een vliegtuig. Hier moet alleen dan ook afstand gehouden worden." Om te voorkomen dat bezoekers van verschillende voorstellingen elkaar kruisen, is de programmering een klein beetje aangepast. "Dat scheelt maar een kwartiertje en zo kunnen bezoekers op verschillende tijden binnen komen."

Schoongemaakt
Daarnaast wordt er vaker schoongemaakt. "Niet alle toiletten zullen ook in gebruik zijn", laat de woordvoerder weten. "De veiligheid van bezoekers staat voorop en we houden ons aan de maatregelen. Daarbij zullen het wel nog steeds zo gezellig mogelijk te maken."

Meer berichten