AV Zuidwal gaat met het geld ledverlichting aanbrengen en zonnepanelen plaatsen.
AV Zuidwal gaat met het geld ledverlichting aanbrengen en zonnepanelen plaatsen. Foto: Anita Campbell

Geld voor 30 verenigingen van leden Rabobank

zo 8 nov 2020, 12:15 Bedrijven

HUIZEN - Leden van de Rabobank hebben de afgelopen weken hun stem kunnen uitbrengen op verenigingen in de regio in het kader van de Rabo ClubSupport. Deze stemmen waren geld waard. In Huizen kregen 30 clubs geld.

De bedragen variëren van van enkele honderden euro’s tot 2.000 euro. Een van deze clubs is Atletiekvereniging Zuidwal. Zij gebruiken de steun voor het vervangen van bestaande lampen door ledverlichting en het plaatsen van 60 zonnepanelen. Een mooie stap in de verduurzaming van hun club.

Lockdown
Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast.

Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging te hebben gemist.

Bestedingsdoelen opgeven
Om dit unieke verenigingsleven in stand te houden, konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moesten krijgen.

In de hele regio kregen 136 verenigingen geld. Zeker nu de coronamaatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen als geroepen.

Blijven steunen
“De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben”, aldus Dennis Kooren directievoorzitter van Rabobank Gooi en Vechtsteek. 

“Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek.”

Ontzettend mooi
“Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen.”

Uit de krant