<p>De woningen aan de Oostermeent-Noord die worden overgenomen.</p>

De woningen aan de Oostermeent-Noord die worden overgenomen.

(Foto: Alliantie.)

De Alliantie neemt woningen Mooiland Oostermeent-Noord over

  Bedrijven

HUIZEN - De Alliantie neemt op 31 december 63 huurwoningen aan de Oostermeent-Noord over van woningcorporatie Mooiland. De Alliantie verhuurt ruim 5.000 woningen in Huizen en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. 

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’.

Sterk versnipperd
Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk.

In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie.

Verkoopoperatie
Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Huizen aan de Alliantie. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet de Alliantie wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Brief huurders
Mooiland en de Alliantie hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie regio Gooi & Vecht, licht de aankoop toe: “Wij zijn blij met de toevoeging van deze woningen aan ons bezit in Huizen. De woningen blijven hierdoor beschikbaar voor de sociale huur. We heten de huurders van harte welkom en hopen dat ze zich snel thuis bij ons voelen.”

Meer berichten