De nieuwe dienstregeling heeft onder andere gevolgen voor lijn 100 en 101.
De nieuwe dienstregeling heeft onder andere gevolgen voor lijn 100 en 101. Foto: Bob Awick

Minder ritten in nieuwe dienstregeling Connexxion

vr 1 jan 2021, 12:20 Bedrijven

HUIZEN - De bussen van Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek rijden met ingang van zondag 3 januari volgens een nieuwe dienstregeling. De aanpassing in de dienstregeling is noodzakelijk door een afname van het aantal reizigers vanwege het Coronavirus. 

“Zodoende is Connexxion met de opdrachtgever, de Provincie Noord-Holland, in gesprek gegaan om een aangepaste dienstregeling te bieden in 2021. In deze nieuwe dienstregeling gaat Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek ongeveer 5% minder ritten rijden dan in de huidige situatie. Als het aantal reizigers weer toeneemt, kan het aantal ritten weer worden uitgebreid”, laat het bedrijf weten.

Wijzigingen
Belangrijke wijzigingen voor inwoners van Huizen gelden voor de buslijnen 100 en 101 en de R-netlijn 320. Zo zijn er in de spitsuren minder busritten van lijn 100 en rijdt deze in sommige gevallen niet. Lijn 101 rijdt op werkdagen niet tussen 9.30 en 14.30 uur. Bij R-netlijn 320 vervallen een aantal ritten op werkdagen in de vroege ochtend van Hilversum naar de Carpoolplaats. Ook wordt er minder gereden.

Het overzicht van de wijzigingen is hier te vinden. “De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in het overzicht. Het is daarom altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via www.connexxion.nl of de Connexxion-app”, aldus het vervoersbedrijf.

Uit de krant