Bij Ici Paris stonden de mensen buiten.
Bij Ici Paris stonden de mensen buiten. Foto's: Bob Awick
foto’s

Ook run op winkels in Huizen met naderende lockdown

ma 14 dec 2020, 17:19 Bedrijven

HUIZEN - Nu uitgelekt is dat de regering vanavond al een strenge lockdown wil laten ingaan, is ook in Huizen een stormloop op de winkels losgebarsten. “Die run op de winkels die ze wilde voorkomen door het kort van te voren af te kondigen, vindt nu al plaats”, zegt Anne Marie Hesta van Ondernemersvereniging Hart van Huizen.

Continue heeft ze winkels aan de telefoon die willen weten wat nog kan en mag. “Veel winkels zijn dan ook vandaag nog tot 20.00 uur open, om zoveel mogelijk van hun voorraad kwijt te kunnen. Het is echt sneu. Rond kerst halen ze normaal veel omzet binnen.”

Onduidelijkheid
Omdat er officieel ook nog niet bekend is welke winkels nu wel en niet open mogen, is daar ook veel onduidelijkheid over. “Moeten alle non-food winkels dicht? Je weet het niet precies. In ieder geval lijkt het nu bij de HEMA wel kerst”, zegt ze, “zoveel toeloop is daar nu”.

Mensen zouden zelfs van hun werk weggaan om nog dingen te halen, waarvan ze denken dat ze die de komende weken niet meer in de winkel kunnen halen. Ook worden er nog massaal afspraken gemaakt bij de kapper, want niemand wil een coronacoupe met kerst.

Bomvol
Ook in Winkelcentrum Oostermeent is er een extra toeloop. CaRé Juwelier staat bomvol. “Het lijkt hier ook wel kerst”, zegt Peter Koning namens de winkeliersvereniging. “Het is natuurlijk heel rot en geen leuke kerst zo, maar we proberen er positief in te blijven.”

Zowel Ondernemersvereniging Hart van Huizen als Winkeliersvereniging Oostermeent hopen dat inwoners de komende weken weer hun lokale ondernemers zullen ondersteunen door toch aankopen bij ze te doen. Ze wijzen op de mogelijkheden om online via een website of sociale media inkopen te doen. Zelfs met de mogelijkheid om aan huis te bezorgen.

Ook bij de Action mensen in de rij, die zelf tot buiten staat.

Uit de krant