Bijkomen na behandeling

Tonya Ernsting start Bed & Breakfast voor (ex)kankerpatiënten in Spanje

23 jun 2021, 08:30 · leestijd 6 minuten Bedrijven
Tonya y Todos is een B&B in Spanje voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad).
Tonya y Todos is een B&B in Spanje voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). (Foto: Bob Awick)

Tonya Ernsting uit Huizen start in de herfst de Bed & Breakfast ‘Tonya y Todos’ (Tonya en Iedereen). Het pand ligt in de grootste Spaanse provincie Andalusië. Het is niet zomaar een Bed & Breakfast, maar een die speciaal is gericht op gasten die met kanker te maken hebben of hebben gehad.

De deuren van het pand gaan op vrijdag 15 oktober open. Altijd wilde ze al een Bed & Breakfast beginnen, maar toen ze zelf kanker kreeg en het overleefde, raakte ze extra gemotiveerd.

“Ik had een goed leven en dacht alles voor elkaar te hebben toen ik een knobbeltje in mijn borst ontdekte. Met het idee dat het waarschijnlijk maar een opgezette klier was, ging ik naar de huisarts. Gewoon voor zekerheid. Ik werd echter meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. De oncoloog bekeek de foto en scan en vermoedde borstkanker.”

“Er werd een punctie gedaan waaruit niets ernstigs viel op te merken. De oncoloog vertrouwde het alleen niet, gezien de vorm en liet nog een punctie doen. Hij wilde me de volgende dag terugzien. Die dag hoorde ik dat het ..