Een kleine sfeervolle zomermarkt op het plein in Winkelcentrum Oostermeent.
Een kleine sfeervolle zomermarkt op het plein in Winkelcentrum Oostermeent. Foto's: Bob Awick
foto’s

Summer Market Winkelcentrum Oostermeent

Bedrijven

HUIZEN - “Heel gezellig”, zo omschrijft Peter Koning de Summer Market die zaterdag werd gehouden in Winkelcentrum Oostermeent.

Het was voor het winkelcentrum de eerste activiteit sinds lange tijd. “Vanwege corona was het maar een kleinschalige markt met zo’n 15 kramen op het plein. De straatjes zijn namelijk te smal.”

Ontspannen sfeer
“We hadden ook geluk met het weer. Er waren wel wat donkere wolken, maar die dreven gelukkig over. Er heerste een gezellig en ontspannen sfeer en dat smaakt naar meer.”

Het winkelcentrum heeft ook meer in petto en zal elke keer kijken met de gemeente wat er wel of niet kan met de dan geldende coronamaatregelen.

Blij
“De samenwerking is goed en het is ook belangrijk dat alles goed geregeld is. Wij staan zelf ook achter de regels. Het is deze keer in ieder geval goed verlopen en wij zijn, net als de kraamhouders, blij met het resultaat.”

Hij laat weten dat het met de ondernemers in het winkelcentrum ook goed gaat. “Er staat ook maar één pand leeg. Voor de rest zijn de winkels goed gevuld. Af en toe schuiven er wat bedrijven, maar meer niet. Dat is uniek.”

Steeds drukker
“Je ziet dat het steeds drukker wordt en ook de terrassen waren zaterdag gevuld. Het is fijn dat de klanten weer langskomen en dat we weer wat activiteiten kunnen ontplooien.”
 

Uit de krant