Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Supermarkten mogen tijdelijk op zondag langer open

do 18 nov 2021, 10:00 Bedrijven

HUIZEN - De supermarkten in Huizen mogen vanaf zondag 21 november - in verband met verscherpte coronamaatregelen - tijdelijk langer open, namelijk van 9.00 tot 20.00 uur. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen (eveneens tussen 9.00 en 20.00 uur). Dankzij deze verruiming kan het personeel dat hiervoor nodig is gespreid worden ingezet en is het aantal contactmomenten minder.

Deze verruiming blijft geldig zolang de sinds 13 november verscherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn. De verruiming moet ertoe leiden dat er minder bezoekers tegelijkertijd in de winkels zijn, waardoor 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. 

Spreiden
Normaal gesproken mogen supermarkten in Huizen op zondag van 12.00 tot 18.00 uur open zijn. Aan het begin van de coronapandemie, in maart 2020, heeft het college besloten om de openingstijden tijdelijk te verruimen, om het aantal bezoekers zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Vanaf dat moment mochten supermarkten op zondag van 09.00 tot 20.00 uur op zondag open zijn.

In september van dit jaar zijn veel coronamaatregelen versoepeld, waaronder de 1,5 meter afstand. Dat was reden voor het college om de verruiming van de openingstijden in te trekken. Nu deze maatregelen opnieuw zijn aangescherpt en de 1,5 meter afstand een dringend advies is geworden, is het college van mening dat de eerdere verruiming weer van toepassing kan zijn. Daarom mogen supermarkten met ingang van 21 november op zondag van 09.00 tot 20.00 uur open zijn. Als er versoepelingen komen en de 1,5 meter afstand wordt losgelaten, dan wordt de verruiming van de openingstijden ingetrokken.

Uit de krant