Het Huis van Eemnes.
Het Huis van Eemnes. Foto: JR

Informatiebijeenkomst Broodfonds ‘t Gooi

Bedrijven

REGIO - Ondernemers die een broodfonds zoeken om bij aan te sluiten in het Gooi of die zelf een fonds willen opzetten kunnen 26 april terecht op een informatieavond in het Huis van Eemnes aan de Noordersingel in Eemnes.

Een Broodfonds is een sociaal vangnet speciaal voor en door ondernemers. Zelfstandigen spreken dan af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid.

De Broodfondsen bestaan inmiddels zestien jaar. Er zijn landelijk al maar liefst 623 groepen waar 28.350 ondernemers aan meedoen.

Maandelijks een bedrag
In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die dan meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, als iemand dan arbeidsongeschikt wordt ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Het Broodfonds steunt alle soorten ondernemers, van zzp’ers tot zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers storten hun geld op individuele rekeningen. Zodra één van hen dan arbeidsongeschikt wordt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Aanmelden
De informatieavond in Eemnes geeft uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat al op de site. 

De informatieavond start om 19.30 uur. Er is een inloop vanaf19.00 uur. Aanmelden moet via de website broodfonds.nl.

Uit de krant