Foto: Bob Awick
Foto: Bob Awick

Hotel Newport is failliet

vr 10 feb 2017, 12:43 Bedrijven

HUIZEN - Hampshire Hotel - Newport Huizen is failliet. Dinsdag 7 februari heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement van hotel en bijbehorende club uitgesproken.

Dat blijkt uit het insolventieregister, dat de rechtbank heeft gepubliceerd.

De accommodatie is gevestigd aan de Labradorstroom 75 en is gelegen aan het Gooimeer. Naast een hotel, waar ook evenementen en trouwpartijen worden gegeven, maakt ook de Hampshire Club Newport 1852 deel uit van het complex. Uit de gegevens van de rechtbank blijkt dat dit restaurant failliet is verklaard.

Oplossing
De gevolgen voor de 40 tot 45 personeelsleden zijn nog onduidelijk. Curator Henk Pasman heeft zes weken de tijd om oplossing te zoeken voor de problemen van het hotel en restaurant. "Tot die tijd verandert er niks. Er slapen gasten in hotel en de zalen worden verhuurd."

Scenario's
Er zijn volgens Pasman diverse scenario's mogelijk. "We kijken wat de beste oplossing is. In overleg met de verhuurder gaan we kijken of we het open kunnen houden. Eén van de mogelijkheden is dat er een nieuwe exploitant komt. Ik ga op zoek naar een koper." 

Door
Het hotel laat weten nu nog gewoon door te draaien, maar verwijst voor een nadere toelichting door naar het hoofdkantoor van Hampshire Hotels in Amsterdam. Een woordvoerder laat weten dat de curator kijkt naar een doorstart.

Uit de krant