In 2016 won De Oude Pastorie de prijs.
In 2016 won De Oude Pastorie de prijs. Foto: Bob Awick

Aanmelden Ondernemersprijs 2018

Bedrijven

HUIZEN Elke twee jaar reikt de gemeente Huizen de Innovatieprijs uit aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatie, duurzaamheid of sociaal beleid. Tot 26 januari kunnen organisaties zich hiervoor aanmelden via de website van de gemeente. Ook anderen kunnen een bedrijf aanmelden.

In 2016 ging de eer naar De Oude Pastorie, de toen nog genaamde Innovatieprijs. In 2018 gaat de gemeente Huizen over op de 'Ondernemersprijs'. "De prijs blijft hetzelfde, het krijgt alleen een andere naam", aldus de gemeente. De prijs is een wisseltrofee in de vorm van een beeld en een bedrag van € 2.000,-.

Uitblinkt
De Ondernemersprijs wordt uitgereikt aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatieve ontwikkelingen, sociaal beleid of duurzaamheid. "Denk bijvoorbeeld aan organisaties die duurzaam innoveren of produceren of maatschappelijk verantwoord ondernemen."

"Wat betreft sociaal beleid valt te denken aan leerlingwerkplaatsen, dagbestedingsplekken of een gehandicaptenbeleid. Bij technische en technologische innovatie gaat het om het vernieuwen of sterk verbeteren van producten, processen of diensten. Van niet-technologische innovatie is bijvoorbeeld sprake bij vernieuwingen in een organisatie, zoals sociale innovatie."

Jury
De jury van de innovatieprijs bestaat uit wethouder Marlous Verbeek, Piet de Bruin van Zakenclub Huizen, Harold van de Wakker van de Rabobank en Rene Zijtregtop van de Kamer van Koophandel. Deze jury beoordeelt de aanmeldingen.

Uit de krant