De kerstkaarten van de actie 'Lieve Kerstwensen door Huizers voor Huizers' worden uitgedeeld.
De kerstkaarten van de actie 'Lieve Kerstwensen door Huizers voor Huizers' worden uitgedeeld. Foto: Hart van Huizen

Kerstkaarten Hart van Huizen afgeleverd

Bedrijven

HUIZEN - De kerstkaartenactie 'Lieve kerstwensen door Huizers voor Huizers' is een groot succes gebleken, meldt Winkeliersvereniging Hart van Huizen.

De actie waarbij Huizers een kerstkaart konden schrijven voor een mede-dorpsbewoner die in een instelling verblijft, heeft bijna 600 inzendingen opgeleverd. De kaarten konden tot en met dinsdag 19 december worden ingeleverd bij de speciale Hart van Huizen brievenbox die hiervoor was neergezet.

Hulp
De ondernemers van Hart van Huizen beseften zich dat niet iedereen met Kerst samen kan zijn of het kerstfeest kan vieren zoals zij dit zouden willen. Daarom vroegen zij de hulp van alle Huizers.

Sinds begin december lagen in alle winkels van Hart van Huizen drie mooie en gratis wenskaarten met foto's van het Oude Dorp. Twee kaarten hiervan waren bedoeld voor de bewoners van een geselecteerde zorginstelling in Huizen.

Afgeleverd
Afgelopen woensdag hebben vrijwilligers van de Hervormde Gemeente Huizen zorg gedragen voor het afleveren van de kerstwensen. Bij Vivium Zorggroep zijn ruim 210 kaarten afgeleverd, bij Cordaan Woonzorgcentrum 155 kaarten en het Tergooi Ziekenhuis heeft maar liefst 225 kaarten in ontvangst mogen nemen.

De medewerkers en bewoners van de instellingen waren blij verrast en ontroerd door het mooie gebaar van hun mede-dorpsbewoners. "Een mooi gebaar voor mensen die tijdens de komende feestdagen wel wat extra lieve woorden kunnen gebruiken", aldus de winkeliersvereniging.

Uit de krant