Er zijn plannen om dit te slopen en te herbouwen met een supermarkt en woningen.
Er zijn plannen om dit te slopen en te herbouwen met een supermarkt en woningen. Foto: Bob Awick

Winkeliersvereniging blij met tweede supermarkt in dorp

Bedrijven

HUIZEN - Winkeliersvereniging Hart van Huizen is superblij met de komst van een tweede supermarkt in het Oude Dorp. Dat is altijd al een grote wens geweest om de loop erin te houden

 "Wel hopen we dat de entree van het Oude Dorp, waar nu het pop-up-Kunst Kantoor zit, geen supermarktgevel wordt, maar iets van een leuk restaurant."

Gemeente
Dit deel van het gebouw is nu van de gemeente, die ook op de hoogte is van de plannen van Hoorne Vastgoed dat de overige panden heeft gekocht. De gemeente laat weten dat zij het oude postkantoor ook wel wil verkopen. "In de uitwerking zal onder meer de vraag zijn of en tegen welke waarde dit wordt ingebracht in een eventueel nieuw plan."

De gemeente wacht een nadere uitwerking van het plan van Hoorne Vastgoed af, in de vaststelling dat met deze ontwikkeling beantwoord kan worden aan de termijnagenda. Hierin was een wens om de panden op deze plek te herontwikkelen, zodat er een mooie entree in het dorp komt en de 'verschrikkelijke gevels' uit het straatbeeld zullen verdwijnen.

Keuhart
De nieuwe ontwikkelingen zijn geen reden voor de gemeente om nu pas op de plaats te maken wat betreft de plannen voor het Keucheniusgebied dat erachter ligt. Het Keuhart is volgens de gemeente het plan van waaruit verder ontwikkelingen kunnen worden geïnitieerd.

De ontwikkelingen aan het aangrenzende gebied aan de Kerkstraat staan er los van. De gemeente kan eisen stellen aan het plan, zoals architectuur en volume. Meer parkeerruimte ondergronds lijkt daar echter financieel niet haalbaar en wordt niet geëist.

Uit de krant